Soľ je dnes veľmi aktuálna téma. Takmer každý lekár odporúča obmedziť nadmerné solenie. Prečo je to tak?
Soľ je pre naše telo nevyhnutná látka. Potrebujeme ju napríklad na tvorbu kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku či prenos nervových vzruchov. Problém však nastáva, pokiaľ to s ňou preháňame....
+
Za posledných pár rokov bola sója a všetky výrobky z nej masívne propagované ako zdraviu prospešné. Mnohí ľudia sú však prekvapení , keď zistia, že to tak vôbec nie je, práve naopak, veľká väčšina sójových produktov na naše zdravie pôsobí skôr negatívne.
Sójové produkty celkovo delíme na...
+
Toto maslo je známe ako klarifikované maslo pochádzajúce z Južnej Ázie. Je pravda, že konzumáciou Ghee sú známe najmä India či Nepál, recepty na jeho prípravu však nájdeme aj v kuchárkach našich slovenských babičiek. V našej krajine je toto maslo známe skôr ako prepustené maslo.
Je...
+
Každý z nás už zrejme počas nákupu narazil na produkty s nápisom ,,light“, sú to výrobky so zníženým obsahom tuku. S nízkotučnými výrobkami sa však stretávame nie len v našich obchodoch ale aj pri každodennom pozeraní televízie. Nejedna reklama ich prezentuje ako zdraviu...
+
Okrem kvalitných hodiniek sa môžeme Švajčiarom poďakovať aj za výrobok, ktorý je dnes neodmysliteľnou súčasťou jedálnička mnohých z nás. Švajčiarsky doktor Maximilian Bircher-Benner totiž ako prvý prišiel s pokrmom nazvaným müsli. Tento pokrm zložený z ovsených vločiek, ovocia...
+
Ovsené vločky, ako už aj sám názov prezrádza, pochádzajú z ovsa. Patria medzi najstaršie obilniny a ľudia ich konzumujú už storočia. Patria medzi obilniny s najlepšími výživnými hodnotami. Vďaka tomu, že majú nízky glykemický index, dokážu na dlhšiu dobu zasýtiť organizmus,...
+
Určite sa už každý stretol s takzvanými ,,polystyrénmi“. Na trhu ich nájdeme nespočetne veľa. Nemusí sa vždy jednať iba o ryžové, v našich obchodoch nájdeme aj kukuričné či pšeničné chlebíky.
Obľubu si za posledné roky získali aj vďaka jednoduchému prenášaniu a dlhej trvanlivosti....
+